Team

Twee keer per jaar krijgt een stagiair(e) fotografie de opdracht portretten van het team te maken. Deze keer was dat Yannick Putz, momenteel werkzaam als fotograaf bij Studio Oostrum maar destijds 4e jaars student van het Grafisch Lyceum Rotterdam.

WAT BETEKENT FOTOGRAFIE VOOR JOU?

Fotografie is voor mij verhalen vertellen, herinneringen ophalen of iets presenteren. Ik vind de techniek erachter erg mooi en ook de combinatie van apparatuur en mens zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Het maakt mij niet uit of je met een telefoon of met een dure Hasselblad foto's maakt. Zolang je de techniek goed beheerst, en het verhaal goed over kan brengen/het doel bereikt en het een beetje gelikt uit ziet vind ik het al mooi. De techniek optimaal gebruiken vind ik prachtig. 'No artists, no tools. No tools, no artists'. Beiden zijn erg belangrijk om een mooi eindproduct te maken.

VERTEL EENS IETS OVER JOUW IDEE

Studio Oostrum filmt en fotografeert. Dat moet je ook laten zien. Elke stagiair(e) krijgt als opdracht om de teamportretten te maken. Zo ook ik. Studio Oostrum had al een ideetje en dat heb ik verder uitgewerkt. In eerste instantie kijk je naar een foto. Maar plots gaat er wat bewegen. Dus twee verschillende technieken in een beeld. Ik heb goed gekeken naar de personen en hun eigenschappen en/of expertise. Ik vind het namelijk waardevol als er ook iets persoonlijks aan is toegevoegd.

WAT VIND JE VAN HET RESULTAAT?

Ik ben blij me het eindresultaat. Ik heb veel geleerd en dat ook toegepast. Ik heb eerst een concept gemaakt en daar net zo lang aan gepoetst tot iedereen het goed vond. Want ja het komt wel op de website. Uiteindelijk goed schetsen met de camera en alles moet zo gefilmd zijn dat je er uiteindelijk tevreden mee bent. Soms moest je wel 15 takes maken voor je uiteindelijk het mooiste beeld hebt. Het is een super leuke opdracht maar soms ben je even leeg qua ideeën. Maar als je het echt wilt, krijg je altijd wel iets leuks. En soms heb je geluk en hulp nodig. En tijd! Want de opdrachten lopen verder gewoon door!