Skip to content

Team

Fotostudio met acht creatieven en twee studiohonden. Dat is het team van Studio Oostrum. Klanten omschrijven ons als ambitieus, professioneel, creatief, enthousiast, ruimdenkend en gek van het vak. We zien onszelf als echte teamspelers die het beste uit elkaar halen. Een team dat bovendien al jarenlang met veel plezier samenwerkt. Een keertje vrijblijvend kennismaken? Bel ons voor een afspraak.

Maak kennis met het team

Hans Oostrum

Energieke verbinder

Hans is een verbinder: communicatief, behulpzaam en rechtdoorzee als een onvervalste Rotterdammer. Hij begon zijn loopbaan in de zorg en studeerde in de avonduren aan de Haagse kunstacademie. In 1994 zwaaide hij af als fotografisch vormgever en startte zijn eigen fotostudio. Aanvankelijk met ‘me, myself and I’ maar inmiddels als trotse aanvoerder van een team van acht creatieven en twee studiohonden.

 

Hans is energiek en niet bekend met het woordje ‘nee’. Voor elke uitdaging vindt hij een oplossing, ook als dat betekent dat planning volledig op de schop moet. Privé en werk gaan bij hem naadloos in elkaar over. Het creatieve proces stopt immers nooit en ook in zijn vrije tijd zit hij niet graag stil. Naast het werk is er gelukkig altijd wel iets te verbouwen: in de fotostudio, in het stulpje in Frankrijk of in het huis van één van de kinderen. Klussen is namelijk zijn tweede passie. Het enige moment waarop hij even in een lagere versnelling gaat, is tijdens het beoefenen van Tai Chi.

Trudie Oostrum

Rots in de branding

Achter elke succesvolle man, staat een sterke vrouw. Trudie is dan ook de rots in de branding die op rustige en bedachtzaam wijze zorgt dat het ook achter de schermen reilt en zeilt. Ze werkte jarenlang als Kinder-IC verpleegkundige voordat zij in 1998 mede-eigenaar werd van de fotostudio. Ze is verantwoordelijk voor het omvangrijke beeldarchief met ruim 120.000 beelden en doet de boekhouding. Ze is bekend met alle ins en outs van de fotostudio en vervult daarmee de rol van vliegende keep.

Haar hond is haar grote hobby. Vele jaren was labrador Bruce haar trouwe viervoeter. Na het plotseling wegvallen van Bruce in oktober in 2018 is er sinds kort weer een nieuwe studiohond. Zij luistert naar de naam Kate en loopt over van jeugdige onstuimigheid. Trudie neemt haar opvoeding zeer serieus en gaat zelfs met haar naar jachttraining. Bovendien coacht ze de fotogenieke Kate als zij mag optreden bij een fotoshoot.

Alain de Kruijff

Perfectionist

Alain studeerde aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en bleef na zijn stage hangen bij de studio. Dat was in 2004, dus inmiddels loopt hij alweer een tijdje mee. Alain is een beetje een nerd, al zegt hij zelf… Hij volgt de laatste ontwikkelingen in het vak op de voet, experimenteert graag met de nieuwste technische snufjes en fungeert als de vraagbaak voor zijn collega’s.

Hij filmt, fotografeert en bewerkt en gaat daarbij te werk als een echte stylist die altijd denkt dat het misschien nóg wel mooier kan. Een Pietje Precies voor wie de uitdrukking ‘goed is goed genoeg’ geen betekenis heeft. Met zijn rustige karakter gaat hij een tikkeltje eigenwijs gewoon zijn eigen gang. Hij houdt van sport maar sinds de geboorte van zoontje Maxime in april 2019, beoefent hij dit vooral passief, vanaf de bank. Hij kwam erachter dat zorgen voor een zuigeling ook topsport is.

Hilde Sirag

Scherpzinnige cameravrouw

Hilde is een observator die het liefste op de achtergrond opereert. Opgeleid als fotograaf ontpopte zij zich in de studio al snel als beeldbewerker en cameravrouw. Als er een film gemaakt wordt, heeft Hilde het hele scenario precies in haar hoofd en behoudt ze het overzicht tijdens het filmen op locatie. Ze weet precies welke shots of scenes nog nodig zijn.

In een drukke vergadering is zij degene die goed luistert, de standpunten helder samenvat en zich daarmee onmisbaar toont bij het komen tot een goed besluit.

Haar collega’s genieten van haar snelle, creatieve geest, haar flauwe woordgrappen en tikkeltje zwarte humor. Chihuahua Twinko wijkt daarbij nooit van haar zijde. De achteloze bezoeker moet wel een beetje oppassen. Net als zijn baasje kijkt Twinko graag even de kat uit de boom en heeft tijd nodig om aan je te wennen. In haar vrije tijd zoekt Hilde graag rust. Ze trekt regelmatig haar stevige stappers aan voor een lange wandeling of gaat met vrienden een weekendje kamperen in de natuur.


Andjuli Driesprong

Leergierig talent

Andjuli kwam in januari 2019 bij de fotostudio. In eerste instantie om Alains papadag op te vangen maar dankzij de uitdijende opdrachtenportefeuille breidde haar werkweek zich al snel uit. Ze werkt nu bijna fulltime in de studio. In 2016 voltooide zij de opleiding fotografie aan het Grafisch Lyceum en ontwikkelde zich tot een breed inzetbare beeldmaker die zowel fotografeert als bewerkt.

Ze is geboren en getogen in Leidschendam en klanten noemen haar een spontane en enthousiaste dame bij wie je je meteen op je gemak voelt. Volgens haar collega’s is ze een zonnetje in huis die altijd positief is en heel leergierig. Na het werk vind je haar bij voorkeur op de bank met een lekker kopje thee en een fijne serie, of rond de tafel met vrienden om spelletjes te spelen. En ondanks haar ogenschijnlijk hoge aaibaarheidsfactor is een waarschuwing op zijn plaats. Deze dame heeft de bruine band bij karate. Het is maar dat je het weet…. 

Michel Heerkens

Oud rot in het vak

Michel begon zijn carrière dertig jaar geleden als verkoper in een fotospeciaalzaak. Een autodidact die zichzelf ontwikkelde tot allround fotograaf. Zijn werk is zijn hobby. Hij is mateloos geïnteresseerd in de nieuwste technieken waarmee hij naar hartenlust experimenteert. Ziet hij iets wat hem aanspreekt, dan probeert hij het zelf ook. Bijvoorbeeld een ballon vullen met water, lek gooien met een dartpijltje en dat haarscherp vastleggen. Voor de experts onder ons, dat heeft iets te maken met focustracking. Enfin, je begrijpt het wel… we hebben hier te maken met een gepassioneerde beeldmaker die zelfs op vakantie een rugzak met een professionele camera meesjouwt.

Michel is veelzijdig en hij fotografeert met even veel plezier mensen als producten, maakt reportages of journalistiek werk. Juist die afwisseling vindt hij aantrekkelijk. Hij blijft graag fit, verplaatst zich bij voorkeur op de fiets en bezoekt twee keer per week de sportschool. En wil je eens wat meer weten over fototechniek? Dan is het goed om te weten dat hij zijn kennis graag deelt met enthousiaste amateurs. 

Naomi Nieuwkerk

Spin in het web

Regelen en organiseren, dat is Naomi op het soepele lijf geschreven. Ze volgde een dansopleiding maar zag zich genoodzaakt een andere weg in te slaan vanwege een chronische blessure. Ze bleef actief in de culturele wereld en fungeerde backstage van het Korzo Theater als productieleider van voorstellingen. In het Haagse Filmhuis was ze verantwoordelijk voor de organisatie van evenementen. Eind 2020 maakte ze de overstap naar de studio. Ze staat klanten te woord, verzorgt de planning en regelt alles wat er zoal komt kijken bij foto- of filmshoot. Overzicht houden en alle lijntjes bij elkaar brengen, ze houdt ervan.

Deze energieke dame zit niet graag stil en houdt van variatie. Zo combineert ze haar werk voor de studio met het geven van yogalessen. In haar vrije tijd traint ze haar kracht en uithoudingsvermogen met een stevige bootcamp. Ze onderneemt graag gezellige dingen met vrienden, organiseert spelletjesavonden of leeft zich met haar vriend uit in de keuken. De Indiase en Indonesische keuken zijn hun specialiteit.

Twinko

Klein maar dapper

Twinko is een eigenwijze Chihuahua, ook wel bekend als het kleinste hondenras ter wereld. Ondanks zijn compacte postuur is hij onbevreesd en uitermate beschermend ten opzichte van zijn baasje en alles waarvan hij vindt dat dat van hem is. Bovendien is hij zeer loyaal en gek op aandacht. 

Hij past met gemak in Hildes fietsmandje wat handig is want op die manier ziet hij nog eens wat van de wereld.

Kate

Jong en onstuimig

Deze zwarte Labrador Retriever werd in februari 2019 geboren met de imponerende namen Pink Floyd of Fort Hell Labrador. Kate is een grote deugniet met een tomeloze energie. Samen met Twinko vormt ze hét beveiligingsteam van de studio. 

 

Kate is onvermoeibaar en leergierig en heeft daarmee alles in zich om een waardige opvolgster te worden van haar illustere voorganger Bruce.