Skip to content

Team

Fotostudio met zeven creatieven en twee studiohonden. Dat is het team van Studio Oostrum. Klanten omschrijven ons als ambitieus, professioneel, creatief, enthousiast, ruimdenkend en gek van het vak. We zien onszelf als echte teamspelers die het beste uit elkaar halen. Een team dat bovendien al jarenlang met veel plezier samenwerkt. Een keertje vrijblijvend kennismaken? Bel ons voor een afspraak.

Maak kennis met het team

Hans Oostrum

Energieke verbinder

Hans is een verbinder: communicatief, behulpzaam en rechtdoorzee als een onvervalste Rotterdammer. Hij begon zijn loopbaan in de zorg en studeerde in de avonduren aan de Haagse kunstacademie. In 1994 zwaaide hij af als fotografisch vormgever en startte zijn eigen fotostudio. Aanvankelijk met ‘me, myself and I’ maar inmiddels als trotse aanvoerder van een team van acht creatieven en twee studiohonden.

 

Hans is energiek en niet bekend met het woordje ‘nee’. Voor elke uitdaging vindt hij een oplossing, ook als dat betekent dat planning volledig op de schop moet. Privé en werk gaan bij hem naadloos in elkaar over. Het creatieve proces stopt immers nooit en ook in zijn vrije tijd zit hij niet graag stil. Naast het werk is er gelukkig altijd wel iets te verbouwen: in de fotostudio, in het stulpje in Frankrijk of in het huis van één van de kinderen. Klussen is namelijk zijn tweede passie. Het enige moment waarop hij even in een lagere versnelling gaat, is tijdens het beoefenen van Tai Chi.

Trudie Oostrum

Rots in de branding

Achter elke succesvolle man, staat een sterke vrouw. Trudie is dan ook de rots in de branding die op rustige en bedachtzaam wijze zorgt dat het ook achter de schermen reilt en zeilt. Ze werkte jarenlang als Kinder-IC verpleegkundige voordat zij in 1998 mede-eigenaar werd van de fotostudio. Ze is verantwoordelijk voor het omvangrijke beeldarchief met ruim 120.000 beelden en doet de boekhouding. Ze is bekend met alle ins en outs van de fotostudio en vervult daarmee de rol van vliegende keep.

Haar hond is haar grote hobby. Vele jaren was labrador Bruce haar trouwe viervoeter. Na het plotseling wegvallen van Bruce in oktober in 2018 is er sinds kort weer een nieuwe studiohond. Zij luistert naar de naam Kate en loopt over van jeugdige onstuimigheid. Trudie neemt haar opvoeding zeer serieus en gaat zelfs met haar naar jachttraining. Bovendien coacht ze de fotogenieke Kate als zij mag optreden bij een fotoshoot.

Alain de Kruijff

Perfectionist

Alain studeerde aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en bleef na zijn stage hangen bij de studio. Dat was in 2004, dus inmiddels loopt hij alweer een tijdje mee. Alain is een beetje een nerd, al zegt hij zelf… Hij volgt de laatste ontwikkelingen in het vak op de voet, experimenteert graag met de nieuwste technische snufjes en fungeert als de vraagbaak voor zijn collega’s.

Hij filmt, fotografeert en bewerkt en gaat daarbij te werk als een echte stylist die altijd denkt dat het misschien nóg wel mooier kan. Een Pietje Precies voor wie de uitdrukking ‘goed is goed genoeg’ geen betekenis heeft. Met zijn rustige karakter gaat hij een tikkeltje eigenwijs gewoon zijn eigen gang. Hij houdt van sport maar sinds de geboorte van zoontjes Maxime en Senna, beoefent hij dit vooral in de speeltuin. Hij kwam erachter dat zorgen voor kinderen ook topsport is.

Hilde Sirag

Scherpzinnige cameravrouw

Hilde is een observator die het liefste op de achtergrond opereert. Opgeleid als fotograaf ontpopte zij zich in de studio al snel als beeldbewerker en cameravrouw. Als er een film gemaakt wordt, heeft Hilde het hele scenario precies in haar hoofd en behoudt ze het overzicht tijdens het filmen op locatie. Ze weet precies welke shots of scenes nog nodig zijn.

In een drukke vergadering is zij degene die goed luistert, de standpunten helder samenvat en zich daarmee onmisbaar toont bij het komen tot een goed besluit.

Haar collega’s genieten van haar snelle, creatieve geest, haar flauwe woordgrappen en tikkeltje zwarte humor. Chihuahua Twinko wijkt daarbij nooit van haar zijde. De achteloze bezoeker moet wel een beetje oppassen. Net als zijn baasje kijkt Twinko graag even de kat uit de boom en heeft tijd nodig om aan je te wennen. In haar vrije tijd zoekt Hilde graag rust. Ze trekt regelmatig haar stevige stappers aan voor een lange wandeling of gaat met vrienden een weekendje kamperen in de natuur.


Rosalie van der Does

Aandachtig observator

Rosalie is mateloos geboeid door menselijk gedrag. Dat leidt tot vermakelijke fotoseries over mensen in alledaagse situaties. Bijvoorbeeld over hoe Ikea-klanten hun aankopen in hun Fiat Panda proberen te stouwen ‘Shoppen en proppen’ of hoe ze hun garageboxen inrichten ‘Opslag verliefd’. Waarmee maar weer eens is bewezen dat een nieuwsgierige geest in combinatie met creatief talent, een onuitputtelijke bron van inspiratie is.  

Ze zwaaide in 2020 af aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie en werkt als freelancer onder meer voor Trouw en het Leidsch Dagblad. Ondertussen zocht ze naarstig naar een studio want ze maakt graag deel uit van een team. Haar kersverse collega’s roemen haar zorgvuldigheid en duidelijke manier van communiceren. Met haar rustige en open uitstraling weet ze mensen snel op hun gemak te stellen. In haar vrije tijd speelt ze graag bordspelletjes met vrienden, of trekt ze de natuur in om te geocachen. 

Chiara Baggerman

Spin in het web

Chiara is de studiomanager ofwel de regeltante op kantoor. Ze staat klanten te woord, doet de administratie en regelt alles wat er zoal komt kijken bij een foto- of filmshoot. Ze houdt van plannen en organiseren en kan toveren met excel. Met een diploma van de hotelschool op zak, werkte ze jarenlang in de horeca- en evenementenbranche. Geleidelijk rolde ze in administratieve functies maar gezien haar passie voor gastvrijheid en contact met mensen, zocht ze een functie waarin ze dit alles kan combineren. Dankzij het veelzijdige takenpakket en de informele sfeer in de studio, voelt ze zich dan ook als een vis in het water.

Chiara is geboren en getogen in Den Haag en de plaatselijke turnvereniging ‘Die Haghe’ was lange tijd de spil in haar sociale leven. Als trainer leerde ze heel wat kinderen de radslag, de flikflak en de salto. Kampen organiseren, bestuurstaken op zich nemen; als geboren regelaar draaide ze haar hand er niet voor om. Tegenwoordig heeft ze – naast haar werk – haar handen vol aan haar gezin met twee jonge kinderen.

Michel Heerkens

Oude rot in het vak

Michel begon zijn carrière dertig jaar geleden als verkoper in een fotospeciaalzaak. Een autodidact die zichzelf ontwikkelde tot allround fotograaf. Zijn werk is zijn hobby. Hij is mateloos geïnteresseerd in de nieuwste technieken waarmee hij naar hartenlust experimenteert. Ziet hij iets wat hem aanspreekt, dan probeert hij het zelf ook. Bijvoorbeeld een ballon vullen met water, lek gooien met een dartpijltje en dat haarscherp vastleggen. Voor de experts onder ons, dat heeft iets te maken met focustracking. Enfin, je begrijpt het wel… we hebben hier te maken met een gepassioneerde beeldmaker die zelfs op vakantie een rugzak met een professionele camera meesjouwt.

Michel is veelzijdig en hij fotografeert met even veel plezier mensen als producten, maakt reportages of journalistiek werk. Juist die afwisseling vindt hij aantrekkelijk. Hij blijft graag fit, verplaatst zich bij voorkeur op de fiets en bezoekt twee keer per week de sportschool. En wil je eens wat meer weten over fototechniek? Dan is het goed om te weten dat hij zijn kennis graag deelt met enthousiaste amateurs. 

Twinko

Klein maar dapper

Twinko is een eigenwijze Chihuahua, ook wel bekend als het kleinste hondenras ter wereld. Ondanks zijn compacte postuur is hij onbevreesd en uitermate beschermend ten opzichte van zijn baasje en alles waarvan hij vindt dat dat van hem is. Bovendien is hij zeer loyaal en gek op aandacht. 

Hij past met gemak in Hildes rugtas wat handig is want op die manier ziet hij nog eens wat van de wereld.

Kate

Jong en onstuimig

Deze zwarte Labrador Retriever werd in februari 2019 geboren met de imponerende namen Pink Floyd of Fort Hell Labrador. Kate is een grote deugniet met een tomeloze energie. Samen met Twinko vormt ze hét beveiligingsteam van de studio. 

Kate is onvermoeibaar en leergierig en heeft daarmee alles in zich om een waardige opvolgster te worden van haar illustere voorganger Bruce.