picture this den haag fotografie

UITNODIGING PICTURE THIS #2

Wij nodigen je als fotoliefhebber uit voor de tweede editie van PictureThis Den Haag, op woensdag 30 september a.s., van 17.00 tot 19.30 uur in het Fotomuseum Den Haag.

PictureThis, what’s that?

Nog even een korte introductie. PictureThis is van oorsprong een initiatief van Jeffrey Groot. Hij organiseerde al eerder twee edities van PictureThis vanuit het Grafisch Platform Den Haag. Samen met Hans Oostrum en Edouard van Arem blaast hij dit Haagse fotografieplatform nieuw leven in.

PictureThis Den Haag is een podium waar fotografen, beeldbewerkers, fotojournalisten, beeldresearchers en (professionele) fotoliefhebbers elkaar ontmoeten. Waar we elkaar inspireren en samen een het gesprek aangaan over de culturele en maatschappelijke waarde van fotografie.

4 maart jl. vond de eerste editie plaats. Op de website kun je en kort verslag lezen.

PictureThis is er voor iedereen die zich professioneel met fotografie bezig houd. We richten ons primair op de regio Den Haag, maar houden ook de ontwikkelingen buiten de regio bij.

Bijeenkomst 30 september 2015

De toegang is wederom gratis, de consumpties betaal je zelf, maar dit keer zorgen wij voor een lekkere bitterbal bij het drankje.

Programma PictureThis#2:

17.00 – 17.30 uur: Deur open

17.30 – 17.40 uur: Opening

17.40 – 18.10 uur: Wim van Sinderen interviewt Hellen van Meene:

Hellen van Meene (1972) behoort al twintig jaar tot de internationale top van fotografen. Met haar opvallend eigen handschrift en tijdloze, intieme beelden van jonge meisjes in hun ontwikkeling naar volwassenheid oogst zij wereldwijd lof. Haar bewonderaars bevinden zich onder meer in Japan, Korea en de VS, landen waar haar werk te zien is geweest in solo- en groepstentoonstellingen. Het Fotomuseum Den Haag presenteert nu haar eerste grote oeuvreoverzicht.

18.10 – 18.20 uur: Prinsjesfoto 2015: wat is de beste parlementaire foto van 2015?

18.20 – 18.45 uur: Freddy Leenders, fotoredacteur van Nieuwe Revu, Panorama en de Playboy

Freddy Leenders is een door de wol geverfde beeldredacteur. Werkte ooit voor ANP Foto, Sportweek en nu alweer jaren voor Panorama, Nieuwe Revu en de Playboy. Soms op de redactie, soms thuis aan de keukentafel in Den Haag. Met hem praten we over het vak van beeldredacteur, over goede en slechte foto’s, over jonge en ervaren fotografen en over budgetten.

18.45 – 19.30 uur: Afsluiten en borrelen

Aanmelden

Laat ons weten of je komt. Meld je aan op onze website http://picturethisdenhaag.wix.com/picturethis

Je kunt ook een e-mail sturen met je naam, het aantal bezoekers en je 06-nummer aan picturethisdenhaag@gmail.com.

Hartelijke groet,

Jeffrey Groot

Hans Oostrum

Edouard van Arem
Auteur: Eliane Catiti

Ga naar het blog overzicht